Proiectul „Inspectoratul Şcolar Civic” – campanie de advocacy

      Fundația World Vision România derulează în perioada septembrie 2023-ianuarie 2024, 10 campanii de advocacy la nivel local în 10 județe, cu participarea profesorilor, a elevilor, a ONG-urilor locale și adresate către inspectoratele școlare județene. Reprezentanții locali și voluntarii implicați organizează dezbateri, consultări online în școli, precum și întâlniri cu reprezentanți ai Inspectoratelor Şcolare Judeṭene, pentru a solicita și a propune soluții de rezolvare a unor probleme locale. Județele  in care se desfăşoară campaniile sunt: Suceava, Iași, Vaslui, Buzău, Constanța, Ialomița, Călărași, Dolj, Brașov, Cluj.

      La Școala Gimnazială „Spiru Haret” Medgidia, în baza  Acordului de Parteneriat, încheiat între Fundația World Vision România şi Inspectoratul Școlar Județean Constanța, campania de advocacy a fost inițiată de prof. PĂVĂLEANU Alina-Magdalena (responsabil advocacy local), alături de prof. IUGANU Ana-Maria (voluntar advocacy local), cadre didactice, elevi,  Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Fundația Porți deschise – Open doors Foundation, avȃnd ca obiective, înființarea postului de mediator școlar și accesării programelor de tipul „școală-după-școală”, la nivelul unităṭii de învăṭămȃnt în vederea reducerii abandonului şcolar.

     Campania se derulează pe baza unui PLAN DE ADVOCACY, propus la nivel local de Fundația World Vision Romȃnia, fiind agreată de Inspectoratul Școlar Județean Constanṭa şi  constă în consultări prin chestionare, workshopuri cu profesori/elevi din județ, și în organizarea a două întâlniri de advocacy cu participarea reprezentanților World Vision, a zece cadre didactice și elevi voluntari, a unui reprezentant ONG local și a trei reprezentanți  ai Inspectoratului Şcolar Judeṭean Constanṭa.

    Proiectul este derulat de Fundația World Vision România cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Category
Tags

No responses yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *