hello!

Istoric scoala


SpiruHaret – Medgidia

… şi liliacul a înflorit … Să aştepţi înflorirea liliacului pentru a deschide uşa neumblată a unei şcoli e ca şi cum în zori de zi pocalul cunoaşterii se iveşte odată cu ciutura din fântână.

Aşa s-a ivit, în primăvara anului 1928, în prima zi a trimestrului al III-lea, Şcoala primară nr. 3

Deschisă pe proprietatea şi cu cheltuiala sa de către inimosul picher Onescu Gheorghe, şcoala număra 33 de elevi boboci şi 12 elevi în clasa a II-a, având sediul pe strada Alexandru cel Bun.

Constantin Căciulă a fost cel dintâi dascăl al acestei şcoli, urmat de tânărul normalist C. D. Hanu, care şi-a stabilit domiciliul în incinta şcolii primare.

Din anul şcolar 1951 – 1952, şcoala s-a mutat pe strada Ciocârliei nr. 3, unde a funcţionat într-o baracă până în anul 1966 – 1967, când s-a construit o clădire nouă, adecvată, pe strada Theodor Aman Nr. 44. La începutul anului şcolar 1972, s-a mai dat în folosinţă un bloc construit în incinta şcolii.

În prezent şcoala funcţionează în două corpuri de clădire, care numără 12 săli de clasă, 3 laboratoare (chimie, biologie, informatică), 4 cabinete (lb. turcă, logopedie, psihologie, medical), o sală de sport şi un Centru de documentare şi informare dotat cu o bibliotecă cu peste 12 000 de volume, videoproiector, tablă interactivă şi multe materiale necesare desfăşurării procesului instructiv – educativ.

De peste 80 de ani clopotul timpului cade peste acest lăcaş, dar niciodată nu-l îmbătrâneşte. În tot acest timp, 24 de directori primi şi adjuncţi au fost la conducerea şcolii: Constanţin Căpăţînă, Constantin Hanu, Elena Themo, Traian Popovici, Ion Godelici, Virgil Mocanu, Ion Alexandru, Viorel Stancu, Mircea Gălăţeanu, Ioana Gioglovan, Cornel Marinescu, Ştefania Bădulescu, Alexandru Jelescu, Stela Ionaşcu, Vasile Popa, Ghiulten Hagicalil, Andrei Florentin Bordea, Elena Bâtcă, Atanase Tutungiu, Zoiţa Epure, Constantin Mogâlă, Elena Gheorghe, Niculae Sandu, Neagu Nicoleta Lăcrămioara.

 

Să deschizi ușa unei școli este ca și cum ai deschide o fereastră spre un univers care ți se oferă, dăruind celor care pășesc în el perspective multiple, nebănuite. Dincolo de pragul   școlii, te întâmpină slujitorii acestui univers în care cunoașterea este scopul principal. Șlefuitori de suflete, ei transmit din generație în generație flacăra vie a învățăturii, modelând cu dragoste neostenită, cu pricepere și cu dăruire mințile și sufletele celor dornici de a deveni oameni. Lumina cunoașterii este vegheată strașnic de fiecare om al școlii, iar intrarea în acest spațiu este începutul unei călătorii în care învățăceii descoperă lumea, deschizându-se asemenea unor flori.

 

,, Şcoala nu este un institut de învăţătură, ci un templu ai cărui preoţi sunt profesorii. ”

( Regele Carol al II-lea)


Dotări

12 săli de clasă 

3 laboratoare: Fizică – Chimie, Biologie şi Informatică

4 Cabinete: Lb. turcă, Logopedie, Psihologie, Medical

1 Centru de Documentare şi Informare

1 sală de proiect

1 sală de sport

Teren de sport: Fotbal, Handbal, Baschet

Parcul şcolii.

Priorități ce ne fac unici

Chibzuinţa

Atenția

Tehnologia

Familia

Perseverența

Calitatea

Educația

Dezvoltarea